13 бюджетних категорій, про які часто забувають

Майже всі в світі перевищили бюджет. Запис витрат і доходів іноді здається складним завданням, але це не так, і ми про це писали. Але якщо ви не вперше складаєте цей план, але часто виходите за межі, можливо, причина в тому, що ви забули про деякі важливі статті витрат. І ми визначили, що саме це може бути.
Поділитися

Майже всі в світі перевищили бюджет. Запис витрат і доходів іноді здається складним завданням, але це не так, і ми про це писали. Але якщо ви не вперше складаєте цей план, але часто виходите за межі, можливо, причина в тому, що ви забули про деякі важливі статті витрат. І ми визначили, що саме це може бути.

1. Транспортні витрати

Ви, напевно, заклали в бюджет витрати на автомобіль, але чи пам’ятаєте ви про такі речі, як страхування, паркування, склоочисники, штрафи та регулярні візити механіка (включаючи нові шини, коли це необхідно)? Це також плата за проїзд (якщо ви користуєтеся громадським транспортом).

2. Діяльність дітей

Ймовірно, ви закладаєте бюджет на музику та спорт, клубні та шкільні збори, але як щодо таких речей, як зміна взуття, уніформи, концерти тощо?

3. Витрати на домашніх тварин

Якщо ваш вихованець захворів, останнє, чого ви бажаєте, це не мати грошей, щоб допомогти йому. Додайте до свого бюджету витрати на домашніх тварин. Врахуйте рахунки ветеринара, нові іграшки – ви не пошкодуєте.

4. Подарунки та заходи

Дні народження, весілля, свята дитини, вечірки, ювілеї, новосілля, Різдво… Плануйте свої витрати, щоб не економити, коли неодмінно настане вечірка!

5. Побутове обслуговування

Раптом настала зима – обігрівач працює? Чи потребує обслуговування кондиціонер? Чи працює кран? Розбилася плитка? Чи потрібно обрізати дерева? Чи потрібна дезінсекція? Треба пам’ятати стільки всього, тому створіть запас на утримання будинку та прилеглої території, щоб витрати не з’явилися раптово.

6. Стрижка і фарбування

Майже щомісяця гроші витрачаються на стрижки, фарбування, манікюр тощо. Якщо це регулярні витрати для вас і дітей, щотижня відкладайте трохи грошей на перукарню.

7. Прихід гостей

Якщо у вас часто бувають гості, обов’язково порахуйте, скільки це додатково коштує, і включіть це в свій бюджет. У цей час збільшуються витрати на прання, електроенергію та їжу.

8. Медичні рахунки та медичне страхування

Ви не хочете, щоб це сталося — стрес через хворобу чи нещасний випадок із додатковим занепокоєнням через необхідність оплати рахунків за лікування. Переконайтеся, що у вас є готівка про всяк випадок. Також не забувайте про поточні ліки, загальну першу допомогу, огляди, медичне страхування, витрати на окуліста та загальні витрати на оздоровлення (подумайте про вітаміни та абонемент у спортзал). Однак, якщо вам раптом знадобляться кошти на оплату медичних рахунків або будь-якої іншої категорії витрат, ми завжди готові допомогти з необхідною сумою.

9. Розваги

Розваги – це те, заради чого ми живемо, тож подбайте про те, щоб у вас на це вистачило бюджету. Відвідування кінотеатрів, ресторанів, заходів, концертів і шоу є одними з найприємніших речей, які ми робимо, тому завжди включайте їх у бюджет. Не кажучи вже про вартість алкоголю та навіть звану вечерю чи шашлик вдома!

10. Шкільне та канцелярське приладдя

Здається, що для школи завжди потрібно більше речей, ніж планувалося, тому створюйте фонд для таких моментів. Закінчилися ручки? Відчайдушно потребуєте чорнила для принтера? Закінчилися наклейки? Закінчився папір? Запасайтеся канцелярським приладдям на початку року, коли почнуться розпродажі, щоб уникнути криків «мама, мені потрібен новий зошит, негайно!» або стрес від спроби вчасно надрукувати важливий документ!

11. Одяг (особливо для особливих випадків)

Якщо у вашій компанії час від часу проводяться офіційні заходи або вас запрошують на офіційні заходи, такі як весілля, вам, швидше за все, доведеться придбати одяг. Іноді це відбувається без попередження, тому найкраще передбачити це в бюджеті.

12. Витратні матеріали для хобі

Якщо у вас є такі хобі, як рукоділля, малювання, фотографія, читання чи кулінарія, вам може знадобитися час від часу купувати витратні матеріали. Деякі з них можуть бути дорогими, тому обов’язково додайте цю несподівану категорію до свого бюджету.

13. Технічне оснащення

Гаджетами користуються всі, але досить часто ми забуваємо, що на них потрібно виділяти кошти. Такі речі, як комп’ютери, ноутбуки, принтери, телевізори, побутова техніка та мобільні телефони, довговічні, але не вічні, тому їх заміна може бути дорогою. Також враховуйте поточні витрати на послуги передплати та програмне забезпечення.

Складання бюджету може здатися непосильним завданням, але усвідомлення прихованих витрат робить його набагато легшим. Хоча іноді ви можете перевищувати бюджет, принаймні, сюрпризів буде менше! Пам’ятати про всі непередбачені обставини вимагає старанності, але це того варте заради фінансового спокою.

Джерело


Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Новые омг Официальный сайт omg omg. Seçilmişlərə əlavə et.