6 порад, як налаштуватися на атмосферу осені

Як ви зустрічаєте сезон светрів і гарбузових спецій? Можливо, ви робите те, чим можете насолоджуватися лише в цю пору року, наприклад збираєте яблука. Або ви самі дбаєте про своє самопочуття, коли змінюється погода — наприклад, додаєте тренування в спортзал?
Поділитися

Як ви зустрічаєте сезон светрів і гарбузових спецій? Можливо, ви робите те, чим можете насолоджуватися лише в цю пору року, наприклад збираєте яблука. Або ви самі дбаєте про своє самопочуття, коли змінюється погода — наприклад, додаєте тренування в спортзал?

Догляд за собою — це всі кроки та дії, які ви робите, щоб піклуватися про своє фізичне та емоційне здоров’я найкращим для вас способом. Тренування, розмова з другом або прибирання в домі – усе це має значення.

І зі змінами у вашому розкладі та особистих бажаннях і потребах, які можуть виникнути з новим сезоном, те, що вам потрібно, щоб подбати про своє фізичне та емоційне здоров’я, також може змінитися протягом року. Розгляньте наступні ідеї для осіннього догляду за собою.

1. Одягайся і йди гуляти

Дослідження показують, що перебування на вулиці в сонячну погоду може зменшити симптоми депресії, підвищити відчуття щастя, покращити сон і зменшити невротизацію, згідно з дослідженням, опублікованим у грудневому номері Journal of Affective Disorders за грудень 2021 року.

Одягайтеся відповідно до погоди, одягайте шар, який можна скинути та носити, якщо ваше тіло нагріється під час ходьби. Але багато хто вважає за краще проводити час на свіжому осінньому повітрі, ніж в теплу літню погоду.

2. Прикрасьте свій простір

Зміна будь-якої пори року може стати чудовим часом для генерального прибирання та підготовки особистого простору до наступних місяців.

Незалежно від того, чи це ваша кухня, вітальня, шафа чи гараж, осінь – це час позбутися літніх речей і використати це як можливість позбутися мотлоху та звільнити свій життєвий простір. Організація — звичайна практика самообслуговування, яка допомагає більшості людей почуватися краще. Додайте теплих фарб у свій дім – і для будь-яких інтер'єрних рішень ми з радістю надамо вам стільки, скільки вам потрібно.

Чистий, менш захаращений простір може допомогти зняти тривогу та стрес. Дослідження, опубліковане в журналі Sleep у червні 2015 року, показало, що люди з меншою схильністю до накопичення також повідомили про кращий і більш спокійний сон.

3. Оновіть свій список життєвих бажань

Оскільки типовий сезон відпусток наближається до кінця, зараз ідеальний час, щоб почати або оновити свій список бажань.

Знайдіть час, щоб помріяти й уявити, чим би ви хотіли займатися одного дня, і запишіть список, до якого час від часу можна звертатися. Прагнення до мети чи мрії може приземлити вас, змусити оцінити, де ви зараз і де хотіли б бути в майбутньому.

За даними Американської кардіологічної асоціації, наявність списку бажань може принести користь вашому мозку та тілу, зокрема стимулювати творчі здібності, допомагати боротися із застоєм і тримати вас зосередженими на тому, що для вас важливо (замість того, щоб дозволяти щоденним стресам і запланованим «повинним» взяти гору). над тобою).

4. Пориньте в осінні рецепти

Почніть планувати своє осіннє меню. Вживання в їжу більшої кількості сезонних продуктів, таких як яблука, гарбузи та груші, має переваги в харчуванні, вартості та навколишньому середовищі. Наприклад, одне дослідження показало, що брокколі містить більше вітаміну С, якщо її купувати в пік сезону, порівняно з брокколі, купленою в інші пори року.

5. Отримайте свої улюблені затишні светри

Наближається сезон светрів, і в прохолодний день небагато речей є затишнішими, ніж м’який, схожий на кокон шар. Він не тільки приємний на дотик, м'який і заспокійливий, але і здатний підняти настрій.

Відповідно до Penn Medicine, носіння одягу, який змушує нас почуватися добре, має велике значення. Ідея полягає в тому, що якщо те, що ви носите, викликає у вас відчуття щастя, це також викликає викид дофаміну, гормону, який запалює центр винагороди в нашому мозку і змушує нас бажати більше цього тригера.

6. Насолоджуйтеся гарбузовою спецією

Якщо ви щороку відраховуєте час до випуску Pumpkin Spice Latte, насолоджуйтесь цим осіннім частуванням, коли воно з’явиться у вашій найближчій кав’ярні (або спробуйте приготувати його вдома).

Його обмежена доступність дає нам підстави чекати вперед. Дослідження показують, наприклад, що дефіцит мотивує і приваблює нас. Крім того, один тільки запах такого напою може підняти настрій. Інші дослідження показують, що позитивні спогади, викликані запахом, можуть збільшити позитивні емоції, зменшити стрес і зменшити запалення.

Джерело


Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Новые омг Официальный сайт omg omg.